Wendy Melotte

GEZONDHEIDSKABINE

Onze gezondheidskabine is een klasse apart …

Wat is nu eigenlijk een gezondheidskabine, en waarom hebben wij deze naam aan onze FAR-infraroodsauna-kabines gegeven ?

Wél, dat is omdat deze kabine op zoveel vlakken tegelijk werkt en onze gezondheid verbetert en ondersteunt.

Het is geen wondermiddel dat je van alle kwalen af gaat helpen, maar je zal op véél vlakken duidelijk vooruitgang zien en een algemene verbetering van je levenskwaliteit ondervinden.

Ervaar de therapeutische voordelen van een normale infraroodsauna, met bovenop de voordelen van hyperthermie, en dat in een supercompacte, demontabele vorm die érg weinig ruimte inneemt, weinig energie verbruikt, gemakkelijk transporteerbaar is en bovendien érg betaalbaar is.
Ook als je kleiner behuisd bent kan je deze kabine gemakkelijk opbergen. Je kan deze zélfs met je meenemen met de auto !

Onze kabine is door zijn compacte vorm ideaal voor thuisgebruik, gebruik in sauna’s, medische praktijkruimtes en voor iedereen die slechts over een beperkte ruimte beschikt.

De kabine bestaat uit 3 aparte onderdelen die élk apart aangestuurd kunnen worden met een regelbare intensiteit pér afzonderlijk element – een telescopische tunnel bestaande uit 2 delen (onder- en boventunnel) en een mat.
De kabine geeft je daardoor een totale gebruiksvrijheid en kan op verschillende manieren gebruikt worden :

 • énkel de onderste ledematen,
 • ofwél énkel het bovenlichaam,
 • ofwél het héle lichaam. 

Je kan de kabine liggend of zittend gebruiken. Op die manier kan je tijdens de sauna-beurt TV-kijken of lezen in de directe nabijheid van je huisgenoten.

 

Terwijl je je lichaam door een behaaglijke warmte laat omhullen, blijf je koele omgevingslucht inademen (totaal anders dan bij een klassieke sauna waar héél het lichaam in verwarmd wordt).

De kabine kan snél en eenvoudig, zonder gereedschappen, in enkele minuten op de vloer, op bed of op een massagetafel geïnstalleerd worden. Na gebruik is deze snél weer opgeborgen en neemt hierbij zéér weinig ruimte in beslag (ongeveer 80cm breed, 60cm diep en 95cm hoog).

De kabine is gemaakt van hoogwaardige materialen : buitenkant in hoogwaardig leder (of hennep énkel op bestelling), verder lichtgewicht constructie om deze gemakkelijk te kunnen opbergen en verplaatsen van de éne naar de andere kamer. 

Er wordt gebruik gemaakt van uitzonderlijke Nano Carbon stralers met ultra lage EMF-waarden. Deze stralers combineren écht de voordelen van beide werelden. De carbon maakt dat de stralers lange golf FAR infrarood warmte uitstralen. Deze lange golf infrarood stralen penetreren dieper in je lichaam en geven je de voordelen waarnaar jij op zoek bent. Ze genereren  overvloedig infraroodstralen van een uitzonderlijke kwaliteit.

De kabine is zéér snel opgesteld en quasi direct klaar voor gebruik. Slechts enkele minuten volstaan om deze op gebruikstemperatuur te brengen. Je hoeft deze geen uur op voorhand op te starten zoals met traditionele sauna’s het geval is.

De kabine werd door onafhankelijke labo’s getest op degelijkheid en werkzaamheid.

De gezondheidskabine doet zijn naam eer aan door ziektes te voorkomen ipv deze te behandelen.

Electrische specificaties :

Je kan de kabine aansluiten op een standaard 230-volt stopcontact. De kabine verbruikt 960 Watt (4 Ampére) en de mat 380 Watt (2 Ampère).

Afmetingen :

De tunnel is aanpasbaar in lengte tot 175cm, heeft een breedte van 71cm en een hoogte van 46cm.
De mat heeft een lengte van 180cm, een breedte van 69cm en een dikte van 4cm.

De infraroodstralers zitten zowél in de tunnel als in de mat, met een totale oppervlakte van 2.1m².

De gebruikte houtsoort is A-kwaliteits Noorse spar.

Wat is FAR-infrarood ?

 • Infrarood licht is een deel van het onzichtbare lichtspectrum van de zon dat de eigenschap heeft dat het binnen het menselijke weefsel kan doordringen.
 • Anders dan bij zonnebaden is FAR-infraroodwarmte volkomen veilig en gezond. Je kan ontspannen in een FAR-infrarood-sauna en dat zal nooit zonnebrand veroorzaken.
 • FAR-infrarood-sauna’s verhogen de lichaamstemperatuur wat resulteert in een dieper, meer ontgiftend zweet vanuit het celniveau van de huid waar gifstoffen opgeslagen worden.
 • T.o.v. klassieke Finse sauna’s die de lucht verhitten, produceren FAR-infrarood-sauna’s een droge hitte die extreem comfortabel en relaxerend werkt.

De voordelen op een rijtje :

 • Boost je immuunsysteem
 • Een flinke detox
 • Gebruik bij pijnbestrijding
 • Een weldaad voor je spieren en gewrichten
 • Een weldaad voor je huid
 • Zalig ontstressen
 • Goed voor je bloedsomloop
 • Genezen van brandwonden en littekens
 • Helpt je om gewicht te verliezen
 • Opent je chakra’s
 • Praktische voordelen
 • Het praktische gebruik

Boost je immuunsysteem met Hyperthermie :

De Griekse arts en wijsheer Parmenides zei het al 2500 jaar geleden: “Geef mij het vermogen om koorts op te wekken en ik genees alle ziekten”.
Dit kan raar klinken, maar er zit véél waarheid in deze stelling. Kunstmatig opwekken van koorts door externe warmte of door uitlokken van infecties, wordt in de geneeskunde al langer gebruikt om ons immuunsysteem te activeren. Dat is precies wat we ook met de gezondheidskabine beogen ivm het verbeteren van de weerstand.

Tijdens een FAR-infrarood-saunabeurt gaat je lichaam proberen om de lichaamstemperatuur op +/- 37°C te houden. In eerste instantie gaat de bloedsomloop versnellen, daarna ga je ook overvloedig gaan zweten. Op een bepaald moment kunnen de natuurlijke lichaamseigen temperatuursregelingen de aanhoudende externe warmte echter niet meer compenseren en gaat de lichaamstemperatuur verhogen. Je immuunsysteem gaat in staat van alarm omdat het denkt dat er iets aan de hand is. Daardoor worden méér witte bloedcellen aangemaakt en gaan deze actiever worden. Aanwezige bacteriën en virussen worden hierdoor versneld opgekuist.
Bij élke FAR-infrarood-saunabeurt geef je je immuunsysteem een boost !

Er is ook aangetoond dat bij kankerpatiënten een dubbel voordeel gehaald wordt als regelmatig een kunstmatige koorts opgewekt wordt (mild full body hyperthermia). Hierbij worden méér heat-shock proteïnen gevormd (HSP-70) die ervoor zorgen dat je natuureigen afweersysteem deze kankercellen beter herkent en deze gerichter kan aanvallen. De NK-cellen (Natural Killer-cellen) groeien hierdoor in aantal, worden actiever en gaan gerichter werken. Deze NK-cellen injecteren een natuurlijke gifstof in de vijandige cellen, waardoor deze afsterven. Bij normale, gezonde mensen is dit een ongoing natuurlijk proces, maar bij kankerpatiënten is er een onevenwicht tussen externe gifstoffen en andere oorzaken die maken dat dit eigen immuunsysteem de aanhoudende druk niet meer aankan of de kankercellen niet herkent.
Het constant boosten van je immuunsysteem (uiteraard samen met een hele resem aan andere gezondheidsversterkende therapieën) is een belangrijke pijler bij de lange termijn kankerbestrijding of voorkomen van het onstaan ervan.

Door zijn compacte en volledig lichaamsomhullende uitvoering, is de gezondheidskabine de enige infraroodkabine waarmee mild full-body hyperthermie bij jou thuis gedaan kan worden. Hiermee kan vérder gegaan worden dan met een traditionele infraroodsauna. Ook het feit dat je letterlijk “je hoofd koel houdt” is hierbij belangrijk. Over de weldaden van mild full-body hyperthermie bestaan veel klinische studies. Niet alle facetten ivm de werking hiervan zijn reeds gekend, maar algemeen wordt aangenomen dat deze warmte-therapie op lange termijn heilzaam is voor het immuunversterkend vermogen van het lichaam, wat zéker voor kankerpatiënten belangrijk is.

Uiteraard is het preventief gebruik van de gezondheidskabine voor iedereen die zijn lichaam in hoogste graad van paraatheid wil houden een bijzondere manier om ziektes voor te blijven. Je eigen immuunsysteem is een godsgeschenk dat je maar beter weet te waarderen.

Als je regelmatig (kunstmatig) koorts creëert leer je je lichaam opnieuw hoe het zichzelf moet verdedigen, verhoog je je aantal witte bloedcellen en verbeter je je immuunsysteem dat zijn plicht dan wonderbaarlijk gaat uitvoeren. Hyperthermie kan sommige kankercellen gevoeliger maken voor straling waardoor deze therapie wordt ingezet in combinatie met andere therapieën zoals bvb. chemo en radiotherapie. Hyperthermie kan ook de effecten van bepaalde geneesmiddelen tegen kanker verbeteren.

U kunt deze behandeling nu gemakkelijk thuis zélf uitvoeren met dit toestel.

De volledige uitleg van de werking van mild-full-body-hyperthermie en de spectaculaire resultaten die hiermee behaald worden, kan je nalezen in het onderstaande (betalend) boekje :

Ik heb kanker, wat nu?: nieuwe niet-toxische behandelingen, door Erik Peper, Robert Gorter, jan. 2013, AnkhHermes, Uitgeverij.

Dit is te bestellen via de link achter bovenstaande tekst.

Raadpleeg vóór medisch gebruik van je gezondheidskabine steeds je arts.

FAR-infrarood is een fantastische Detox :

Afvalstoffen die in het lichaam opgenomen worden (uitlaatgassen, zware metalen, chemicaliën, additieven in allerhande alledaagse producten, enz) zijn lichaamsvreemde, toxische stoffen en moeten best zo snel en compleet mogelijk afgevoerd worden voordat ze tot érger leiden. Deze afvalstoffen liggen namelijk meestal aan de basis van ziektes en andere aandoeningen.
Zoals gekend kan ons lichaam afvalstoffen op een aantal manieren afvoeren. Dit kan vnl. door de huid, maar ook door urine en ontlasting. Een infraroodsessie gaat al deze manieren stimuleren en gaat de afvalstoffen, die voornamelijk in ons vetweefsel opgeslagen worden, hieruit wegdrukken en deze stuwen naar onze blaas, onze nieren, de lever en onze huid. Via deze kanalen worden deze voorgoed uit ons lichaam afgescheiden.
De huid is ons grootste orgaan en is het meest geschikt voor afvoeren van afvalstoffen. Door het zweten gaan de afvalstoffen op een veilige en natuurlijke manier via de huid afgevoerd worden uit ons lichaam.
De afwezigheid of mindere mate van aanwezigheid van gifstoffen in je lichaam zorgen voor rust en balans, waardoor ziektes minder gemakkelijk tot ontwikkeling komen.
Je eigen immuunsysteem wordt hierdoor minder belast en kan beter zijn werk doen.

In een FAR-infrarood-sauna ligt de verhouding afvalstoffen/water tot 7x hoger dan bij een traditionele sauna. Bij FAR-infrarood ligt deze verhouding op 20% afvalstoffen en  80%  water, waar dat bij traditionele sauna’s eerder 3% afvalstoffen en 97% water bedraagt.

Vaak komen we er door onze Westerse leefwijze echter niet toe om voldoende te zweten om dit ontgiftingsproces op natuurlijke wijze te laten plaatsvinden.
De uitmuntende ontgiftende werking van Far-infraroodsauna’s kan dan een hulp zijn en deze werking wordt algemeen aangenomen en door klinische studies ondersteund. Dit is zéker van belang voor mensen die omwille van ziektes veel medicijnen nemen. De schadelijke bijwerkingen van deze medicijnen en de bijkomende belasting die deze op lever en nieren vormen, wordt door het goede ontgiften verminderd.

Professionele atleten gebruiken vaak FAR-infraroodsessies om de afvalstoffen die tijdens hun training en wedstrijden in het lichaam opgeslagen worden versneld af te voeren.

FAR-infrarood wordt gebruikt bij pijnbestrijding :

Klinische studies tonen aan dat pijn op warmte reageert (Heat Responsive Pain – HRP). Hierdoor kunnen verschillende en vaak voorkomende pijnaandoeningen met infrarood warmte-therapie behandeld worden. Meer uitleg bij specifieke gevallen wordt later uitgelegd.
FAR-infrarood kan verder comfort bieden aan mensen die lijden aan :

 • Arthritis – Mensen die leven met arthritis leven constant met pijn.
  FAR-infrarood kan, naast medicijnen dienen als alternatief door een tijdelijke verlichting van deze pijn, zonder de negatieve bijwerkingen van medicijnen. Het kan verder helpen om de afval/gifstoffen die achterblijven door gebruik van deze medicijnen te helpen afvoeren en om door de betere doorbloeding de medicijnen beter hun werk te helpen doen. Daarnaast kan FAR-infrarood de mobiliteit van deze patiënten helpen te verbeteren. Naast deze korte-termijnverbeteringen zijn er ook op de lange termijn voordelen te verwachten.
 • Chronisch Vermoeidheidssyndroom
 • Fybromyalgie
 • Menstruatiepijnen
 • Reuma, reumatische artritis en de ziekte van Bechterew – steeds meer reumatologen en artsen in het algemeen adviseren gebruik van de FAR-infrarood-kabine. Deze kan duidelijk helpen bij vermindering van spier- en gewrichtspijnen. Stijfheid vermindert en het algehele functioneren van het lichaam wordt verbeterd.

FAR-infrarood is een weldaad voor je spieren en gewrichten :

 • Klinisch onderzoek toont aan dat pijnlijke stijve spieren, spierpijn en gewrichtspijn gunstig beïnvloed worden door FAR-infraroodwarmte. FAR-infrarood dringt dieper door dan een tradionele sauna die énkel oppervlakkig werkt. Hierdoor geraken spieren en gewrichten van binnenuit beter opgewarmd, wat zorgt voor een helend effect. Na enkele FAR-infrarood-saunabeurten zal je je soepeler kunnen bewegen, je stijfheid vermindert. Ook mensen met rugklachten zijn vaak geholpen door regelmatig gebruik van FAR-infrarood.

  De gezondheidskabine is daarom een ideale bondgenoot om het verouderingsproces waar we allen voor staan tegen te houden !

  Quasi alle gebruikers zijn laaiend enthousiast over de pijnverlichtende werking van onze kabine. De gebruikte carbon infraroodpanelen hebben hiervoor dan ook optimale eigenschappen.
  In kinesistenpraktijken wordt de gezondheidskabine vaak gebruikt om patiënten op te warmen vóór de behandeling. Dat spaart de kinesist héél wat werk omdat hij/zij de spieren anders door zijn handenarbeid moet opwarmen. Nu kan dadelijk aan de behandeling van de reeds soepele spieren begonnen worden.
  Professionele atleten en andere sporters maken steeds meer gebruik van FAR-infraroodsauna’s na zware trainingen of wedstrijden. Dit doen ze omdat een infraroodsessie het spierherstel bevordert en de spierpijnen mildert. Tijdens de saunasessie is er een betere bloedcirculatie en wordt het zuurstofgehalte in het bloed verhoogd. Dit zorgt voor een sneller herstel van de spieren. De diepe penetratie van de infraroodgolven zorgt ook voor soepelere spieren en minder stijfheid.
  Groot voordeel is dat de gezondheidskabine door zijn compacte vorm mee op stage genomen kan worden of zelfs in de mobilhome gebruikt kan worden. Het toppunt van comfort dat topsporters weten te appreciëren. Steeds hun persoonlijke verzorger bij de hand!

FAR-infrarood is een weldaad voor je huid :

 • Bij élke FAR-infraroodsessie wordt de doorbloeding en elasticiteit van de huid verbeterd, de huid wordt bij élke sessie grondig gereinigd. Hierdoor verminderen huidproblemen als cellulitis, acné (jeugdpuistjes), psoriasis en andere aandoeningen.
  Je huid is uitzonderlijk glad, zacht en elastisch na een FAR-saunabeurt, de verjonging van de huid wordt gestimuleerd. Het verouderingsproces van de huid wordt tegengegaan. De huid ziet er stralend uit en heeft zelfs een betere kleur.
  Steeds meer dermatologen gebruiken de FAR-infraroodsauna voor het behandelen van psoriasis, eczeem en acné. Deze behandeling geeft over het algemeen zéér goede resultaten zonder negatieve bijwerkingen. De jeuk die gepaard gaat met eczeem vermindert door de behandeling terwijl de huid beter geneest.
  De diepe indringing van de FAR-infraroodstralen zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie waarbij méér zuurstof en voedzame producten naar de cellen getransporteerd worden. Hierdoor worden de huid en poriën grondig gereinigd. Gifstoffen worden vaak in de huid opgeslagen en kunnen daar oorzaak zijn van allerhande ontstekingen. Door FAR-infrarood worden deze gifstoffen beter afgevoerd.
 • Psoriasis is een auto-immuunziekte waarbij de huid zich véél sneller vernieuwt dan bij normale mensen. Door een infrarood-sessie worden dode huidcellen verwijderd, waardoor de huid minder gaat schilferen.
 • Eczeem is een huidziekte, waarbij er zich in de huid ontstekingen gaan vormen. Patiënten met eczeem hebben vaak last van jeuk en een rode huid. Voornamelijk een betere doorbloeding, overvloedig zweten en de versterking van het immuunsysteem zorgen ervoor dat mensen die lijden aan eczeem baat vinden bij regelmatig gebruik van een FAR-infraroodkabine.
 • Ook bij acné zorgt het overvloedig zweten voor een grondige reiniging van de huid en ziet de huid er na enkele sessies al merkelijk beter uit.
 • Bij cellulitis zorgen de FAR-infraroodstralen die diep in het weefsel doordringen ervoor dat cellulitis vermindert.

Met FAR-infrarood is het zálig ontstressen :

 • tijdens een infrarood-saunabeurt ga je je compleet ontspannen. Het is een detox van het lichaam, maar zéker ook van de geest. Problemen en gepieker lijken zich vanzélf op te lossen. Er ontstaat een ongekende helderheid en totale rust.
  Na een FAR-infrarood-sessie geniet je van een zalige nachtrust.
  Vaak wordt de gezondheidskabine hierdoor je persoonlijke therapeut !

FAR-infrarood is goed voor je bloedsomloop en cardio-vasculair vermogen :

Tijdens de infrarood-saunabeurt gaat je lichaam zijn steady-state qua lichaamstemperatuur proberen te behouden. Hierbij gaat het bloed sneller circuleren, de bloedvaten verwijden en zowél de hartslag als het metabolisme gaan verhogen.
Hierdoor komt er méér zuurstof in het lichaam en de weefsels.

Klinische studies tonen aan dat regelmatig gebruik van FAR-infraroodsauna de bloeddruk helpt verlagen.

Door FAR-infrarood genezen brandwonden en littekens snéller :

FAR-infrarood helpt je bij je gewichtsverlies :

onderzoek heeft aangetoond dat tijdens een infrarood saunabeurt van een half uur méér dan 600 calorieën verbrand worden terwijl u heerlijk ontspant. Dit wordt veroorzaakt doordat het lichaam probeert om de lichaamstemperatuur te behouden en zichzélf probeert af te koelen door verhogen van het hartritme, het hartminuutvolume. Ook de stofwisseling verhoogt daardoor aanzienlijk.
De meeste mensen gebruiken de gezondheidskabine niet speciaal hiervoor, maar het is toch maar gemakkelijk meegenomen dat die calorieën extra verbruikt worden. Overgewicht is toch ook één van de boosdoeners voor véél ziektes.

FAR-infrarood opent je chakra’s en is een weldaad voor de mannelijke sexualiteit !

En last but not least – de gezondheidskabine helpt om de chakra’s te openen en in balans te brengen. Uit eigen ervaring kunnen we stellen dat na een sessie in de gezondheidskabine het libido merkelijk verhoogt ! Ligt dit aan de betere doorbloeding, de geestesrust of de chakra’s die beter in balans zijn, we weten het niet, we weten wél dat het werkt !

En dan nu: de práktische voordelen van de gezondheidskabine op een rijtje :

 • Snelle opwarmtijd – de sauna is al na enkele minuten gebruiksklaar. Dit in tegenstelling tot een traditionele (Finse) sauna die vaak meer dan een uur moet opwarmen, waardoor het gebruik moet gepland worden. De gezondheidskabine kan je gemakkelijk tussendoor gebruiken en je kan gemakkelijk nog even voor het slapengaan nog een sessie doen.
  Je bepaalt zélf hoe lang je sessie duurt, dit gaat van 15 – 30 minuten voor een gewone saunabeurt tot méér dan één uur ingeval je een volledige mild full-body hyperthermiesessie wil doen.
 • Lage gebruikskosten – de gemiddelde kost van een FAR-infrarood-saunabeurt van +/- 1 uur bedraagt ongeveer 0.3€. De gezondheidskabine heeft een aangesloten vermogen van slechts 1340 Watt. Eén kW kost ongeveer 0.22€ per uur. Tijdens een sessie van één uur verbruik je dus ongeveer 30 eurocent (0.3€).
 • Door de lagere temperatuur en het feit dat je hoofd niet méé in de sauna zit, ervaar je een groter comfortgevoel. Hierdoor kunnen mensen die een traditionele sauna niet verdragen toch genieten van de voordelen van FAR-infrarood.
 • Groot gebruiksgemak : je gezondheidskabine is demontabel, neemt weinig ruimte in als deze volledig in mekaar geschoven is, is in enkele minuten opgesteld en gebruiksklaar.
 • Eén van de grootste voordelen van de gezondheidskabine is zijn compacte vorm. Deze bestaat uit slechts enkele elementen die allemaal perfect in mekaar passen en een minimum aan plaats vergen. Ook mensen die klein behuisd zijn of deze bvb in een (kleine) vakantiewoning willen gebruiken kunnen door de gezondheidskabine van de weldaden van FAR-infrarood genieten. Deze neemt niet constant en permanent véél plaats in in je woning. Als ze niet gebruikt wordt, dan berg je ze gemakkelijk op in een verloren hoek of in een kast. In enkele minuten is ze opgesteld en klaar voor gebruik.
  Door zijn compactheid kan de gezondheidskabine naar het kleinste zolderkamertje gebracht worden waar dit met traditionele infraroodsauna’s vaak niet het geval is.
 • De bediening is zéér eenvoudig, met enkele knoppen stel je de intensiteit per zone apart in volgens jouw behoeften en kies je de duur van jouw sessie.
 • Je kan deze in élk normaal 230V-stopcontact gebruiken, er zijn géén speciale voorzieningen nodig.
 • Je kan de gezondheidskabine quasi overal gebruiken, in de woonkamer voor TV, op je bed, overal waar je een plaatsje vindt, je bent niet gebonden aan een vaste opstelling en je kan je privacy opzoeken als je dat nodig vindt, of integendeel de avond samen met je huisgenoten doorbrengen terwijl jij van je sauna-beurt geniet.
 • Ondanks het feit dat de gezondheidskabine “slechts” een éénpersoons-sauna is, kan je er behaaglijk in gaan liggen, dat terwijl je al een grotere (4-persoons) infraroodsauna dient aan te kopen om dit daarin ook te kunnen. Anderzijds kan je de gezondheidskabine ook zittend gebruiken mits een andere opstelling van de elementen.
 • Je kan van de weldaden van onze gezondheidskabine in je eigen huis genieten, je hebt géén probleem ivm verplaatsingen, boekingen of wachttijden.
 • Zowél de gezondheidskabine als de infraroodmat vergen weinig onderhoud.
 • Alle gebruikers geven aan dat regelmatig gebruik van de gezondheidskabine hun levenskwaliteit merkelijk verhoogt.

Gebruik :

 • Voor en na de sessie in de gezondheidskabine drink je best overvloedig (isotone) dranken. Tijdens de sessie ga je namelijk overvloedig zweten waardoor je vocht, mineralen en zouten verliest. Die kan je best op voorhand en nadien aanvullen.
  Drinken tijdens de sessie is lastiger omdat je dan (meestal) ligt. Drinken kan je dan best met een strootje.
 • U legt best een handdoek op de infraroodmat om je zweet (dat je overvloedig gaat laten) op te vangen. Ook op je lichaam leg je best nog een handdoek om de warmte goed bij je te houden. Je kan kiezen om naakt of met een katoenen pyama in de gezondheidskabine te gaan. Naakt verdient de voorkeur omdat kleding een deel van de infraroodgolven tegenhoudt. Dit moet je zélf aanvoelen en uitproberen wat je het best bevalt.
 • Sommigen vinden het aangenaam om een opgerolde handdoek onder de hielen te leggen om overmatig verhitten van deze drukpunten te voorkomen.
 • Je plaatst de bedieningsconsoles binnen handbereik zodat je deze eenvoudig kan bedienen tijdens de sessie.
 • Ook een bakje water en een washandje zijn welkom om zweet van je voorhoofd te deppen en je wat verkoeling te bezorgen tijdens de sessie. Je zal zien hoe vuil het water wordt door de afvalstoffen die je lichaam zal uitscheiden !
 • Loopt de temperatuur té hoog op en duurt het afkoelen je té lang na het uitschakelen of lager zetten van de controller, dan kan je een opgerolde handdoek tussen de twee telescopische elementen van de tunnel (laten) steken. Hierdoor kan een deel van de warmte ontsnappen en wordt het snel behaaglijker.
 • Er zijn 9 intensiteiten in te stellen voor élk van de verschillende onderdelen van de gezondheidskabine (infraroodmat, onderste deel van de tunnel, bovenste deel van de tunnel).
 • Voor gewone infrarood-sessies gebruik je de lagere instellingen tussen 1-6. Als je échte hyperthermiesessies wil doen, dan moet je voor de hogere instellingen (7-9) kiezen. Hierbij gaat je lichaam na ongeveer 30-40 minuten op koortstemperatuur komen (>37°C). Deze temperatuur gaat verder stijgen. De tijdsduur van een sessie is standaard op 60 minuten begrensd. Daarna schakelt het toestel zichzélf automatisch uit.
 • Nadat het toestel is uitgeschakeld gaat je lichaam zélf gedurende een beperkte tijd (+/- 20-30 minuten) nog verder koorts aanmaken. Het is in dit gedeelte van de sessie dat je zélfgenezend vermogen (immuunversterking) van je lichaam in gang gezet wordt. Voor iedereen die dit therapeutisch effect nastreeft is dat dus belangrijk om vol te houden. Deze therapie kan als zwaar ervaren worden.
 • Hierbij is het eigenlijk noodzakelijk om constant je lichaamstemperatuur op te volgen. We bieden hiervoor een speciale thermometer aan waarbij de temperatuur rectaal genomen wordt met een speciale sonde die verbonden is met een controller. Deze controller kan je dmv bluetooth koppelen met je smartphone om je volledige sessie te kunnen opvolgen en sessies te kunnen vergelijken.
 • Elke dag is anders voor je lichaam, en dus ook zal élke sessie anders zijn en anders ervaren worden.
 • Na een FAR-infrarood-sessie blijft u best nog een tijdje liggen om je lichaam te laten bekomen en je bloeddruk zich te laten herstellen.
 • Je houdt hierbij je lichaam goed warm.
 • Na de sessie neem je best een lauw-warme douche, dit in tegenstelling tot de koude douche die vaak na een sessie in Finse sauna genomen wordt. In de gezondheidskabine dringt de warmte véél dieper in je lichaam waardoor een koude douche eerder negatieve dan positieve gevolgen heeft. Doel van de douche is hier énkel om je lichaam te reinigen en je zweet weg te spoelen.
 • Je mag de gezondheidskabine dagelijks gebruiken mits je voldoende drinkt.
 • Mensen met reumatische klachten die de kabine gebruiken voor pijnbestrijding gebruiken deze vaak dagelijks tot zélfs 2x daags (1x ’s morgens om alles goed los te werken en de dag goed in te zetten en 1x ’s avonds om goed te slapen).
 • Het wordt afgeraden om kinderen gebruik te laten maken van de gezondheidskabine. Kinderen hebben een ander gestel en in verhouding véél minder bloed in hun lichaam. Hierdoor gaat hun lichaam relatief gezien véél sneller opwarmen. Als kinderen dan toch gebruik maken van de kabine, dan dient dit onder strikt toezicht van volwassenen met kennis van zaken te gebeuren en mits constante opvolging van de evolutie van hun lichaamstemperatuur.
 • Mits de kabine gebruikt wordt in de lagere standen en over een minder lange tijdsduur van de sessie kunnen kinderen onder goede begeleiding wel gebruik maken van de kabine. De voordelen voor hen zijn namelijk dezelfde als voor volwassenen.
 • Mensen met spataderen kunnen de gezondheidskabine ook gewoon gebruiken. Als de warmte aan de benen oncomfortabel aanvoelt, dan kan de onderste helft van de kabine in een minder hoge stand gezet worden zodat je wél een sessie kan doen zonder dit onaangename gevoel.
 • Contra-indicaties : zwangerschap, mensen met problemen ivm warmte-regulering, mensen met koorts omwille van ziekte of kanker, mensen met hartproblemen enz. nemen best eerst contact op met hun arts alvorens de gezondheidskabine te gebruiken.

 

Raadpleeg eerst uw arts voor de aankoop en gebruik van de Far Infrarood Gezondheidskabine